23948sdkhjf

Santa Maria byter kryddlock – igen

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

Paulig Foods väljer att lyssna på kritiken.

Efter att ha fått kritik för sin nya förpackningskonstruktion för kryddor väljer Paulig Foods, ägare av varumärket Santa Maria, att gå konsumenterna till mötes och ändra förpackningen på ett antal kryddor. Det skriver man i ett pressmeddelande.

Kritiken uppstod efter att företaget introducerat den större burköppningen på vissa av produkterna. Tanken med den, enligt Paulig Foods själva, är att göra det enklare att kontrollera kryddningen, att lättare kunna hälla kryddan i mått och att kunna få tillbaka krydda i burken vid behov. Men lösningen föll inte alla i smaken; många önskar en ströare istället.

– Den pågående dialogen med våra konsumenter har givit oss ännu bättre förståelse för produktens användningsområden. På många kryddor har vi redan ströare, men med de nya insikterna som grund har vi beslutat att ändra från den större öppningen till ströare på ytterligare 16 kryddor. Vi hoppas att konsumenterna kommer att uppskatta det och vi vill rikta ett stort tack till alla som har hört av sig och delat med sig av sina synpunkter, säger Eva Berglie, Kommunikationschef på Paulig Foods, i ett pressmeddelande.

Följande Santa Maria kryddartiklar byter öppning från den halvmåneformade till ströare:

Ekologisk Cayennepeppar
Ekologisk Grillkrydda
Ekologisk Gurkmeja
Ekologisk Ingefära
Ekologisk Kanel
Ekologisk Paprika
Ekologiskt Vitlökspulver
Chili Pepper
Chili Powder
Ancho Style Chili Pepper
Chipotle Chili Pepper
New Mexico Style Chili Pepper
Curry Extra Stark
Grillkrydda
Gurkmeja Malen
Ingefära Malen
Kanel Malen
Paprika Rökt
Paprika Stark
Paprikapulver
Salladskrydda Italiensk
Vitlökspulver

De uppdaterade burkarna väntas rulla ut i butik i november-december.


Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Dagligvarugalan
Paradiset: ”Andra butiker fotar vårt utbud”

Blev Årets ekobutik – nu berättar de varför.

Synliga svenskar rider på trendvåg

Här strålar världens mattrender samman

Rapport från en av världens största matmässor i Paris.

Krönika
Butiksupplevelsen behöver inte vara fantastisk – men ”rätt”

Norsk budget kan bli bakslag för gränshandel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

1

Ledare
Lätt som en plätt sälja mer grönsaker

Arkiv

Butik nummer tre till Kista Galleria

Martin & Servera och Kronfågel vill minska matsvinnet

Detta genom att ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Butiker måste informera om vem som filmar

Willys lägger ned butik

Första butiken som tvingas stänga på länge.

Tetra Pak varslar 150 i Lund

Matpriskollen: Bus, godis – eller clementiner?

Det här är årets bästa charkuterier

Självutcheckning tar över bemannade kassor

22 nya Netto-butiker

Minskat klimatavtryck för returlådor

Titta in i framtiden

Trenderna från SIAL-mässan.

Omärkta rör gav 150 000 i sanktionsavgift

De ska ta hand om Icas flöden i Göteborgs hamn

Frifräsare öppnar där Coop och Lidl lämnar

Handlaren öppnar sin andra butik, Matarket, i Coops gamla lokaler.

Värden: ”City Gross ska ut.”

Konkursansökan avvisades i rätten.

På nytt jobb
Probi med ny CFO

Marabou släpper chokladkalender

”Bollen ligger hos politikerna”

Pricer i affär med stor kanadensisk kedja

En bransch i uppgång

Nyinvigning i Bjurholm

”Jul-kaoset kommer gynna oss”

Nära-butikerna går som tåget

Dagligvaruhandeln julens vinnare

Besvikelse för HK Scan

På nytt jobb
Han blir ny fastighetschef på Lidl

På nytt jobb
Matsmart med ny marknadschef

Hjälp oss att utveckla Fri Köpenskap

Alla pastejer från Abba miljömärks

Brist på svensk honung skapar marknad för förfalskningar

Sänd till en kollega

0.257