23948sdkhjf

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Guldfågeln förbjuds att sälja sitt lager nuggets. Anledningen är att kasserat kött använts vid tillverkningen.
Livsmedelsverket förbjuder Guldfågeln att sälja av det 52 ton tunga lager nuggets som undersöktes vid en kontroll i förra veckan. Myndigheten kom fram till att företaget använt kasserat kött och bedömde därför att det inte kan användas till mat.

Enligt livsmedelsverket får inte kasserat kött tas tillbaka i livsmedelsproduktion. Det är däremot inte farligt att äta.

- Eftersom köttet inte är farligt att äta har vi inte krävt att företaget drar tillbaka det som redan finns i butik. Det är däremot självklart möjligt för inblandade företag att återkalla produkterna själva säger Christian Berking, senior veterinärinspektör på Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.

I ett inlägg på sin hemsida kommenterar Guldfågeln beslutet.

"Våra Chicken Nuggets innehåller endast kycklingkött som är fullständigt säkert att äta, det är inte på något sätt dåligt, varken smakmässigt, hållbarhetsmässigt eller bakteriologiskt.

Då Livsmedelsverket valt att ändra sitt tidigare beslut vill vi nu tillsammans med vår branschorganisation Svensk Fågel föra en dialog med myndigheten för att skapa klarhet kring bakgrunden till detta ändrade beslut. Till dess är utleverans av det parti som ligger på vårt lager stoppad, vi levererar istället ut nytillverkade nuggets med en sortering som Livsmedelsverket godkänner.

Guldfågelns produkter som finns i butiker, restauranger och storkök runt om i landet berörs inte alls av denna diskussion. Livsmedelsverkets beslut om leveransstopp gäller endast ett parti Chicken Nuggets som finns på vårt lager och inte har lämnat produktionsenheten, något återkallande är inte aktuellt."


Food Supply söker Guldfågeln för en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125