23948sdkhjf

Hon ska hjälpa handeln mot bedrägerier

Svensk Handel rekryterar expert från Polisen.

Nina Jelver har anställts som ny bedrägeriexpert på Svensk Handels säkerhetsenhet. Nina Jelvert som är utbildad kriminolog kommer närmast från Polisen där hon arbetat med bedrägerifrågor på Nationellt bedrägericenter. Tidigare har hon även arbetat på både Brå och Rikspolisstyrelsen.

– Jag har jobbat med bedrägerier i fyra års tid från polisens sida och där tänker man mycket utifrån privatpersoner perspektiv. Nu blir det spännande att jobba ”på andra sidan”, att jobba aktivt med vad företag kan göra för att minska bedrägerierna, säger Nina Jelver till Dagens Handel.

Under sin tid på polisen har Nina Jelver sett hur antalet bedrägerier bara ökat, både för privatpersoner och för företag och Svensk handel ser det som sin främsta uppgift att informera och ha en löpande dialog med handeln.

– Nittio procent av alla bedrägerier sker på nätet och även om teknikutvecklingen går framåt och säkerhetsuppdateringar följer med det så går det fortfarande att lura människan som sitter där bakom, det räcker inte att bara uppdatera systemen man måste informera de som jobbar med det också, säger Nina Jelver.

Vilken sorts bedrägerier är vanligast?

– Bluffakturor är fortfarande vanliga , även om det gått ner en del på senare tiden. Men när det gäller företag i stort, då är id-kapningar samt kort och kreditbedrägerier mycket större, säger Nina Jelver.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078