23948sdkhjf

Coop utsatta för sms-bluff

Kunder utlovades fantastiska priser – för ett födelsedagsfirande som inte fanns.

Under veckan har många fått sms från någon som utgett sig för att vara Coop, med det snarlika namnet ”C0op” ut med texten ”Vi har födelsedag! Stora priser idag till utvalda kunder!”. I meddelandet medföljer även en klickbar länk.

Sms:en är dock fejk, Coop har varken födelsedag och skickar heller inte ut erbjudanden via sms. Sms:en har inte sitt ursprung hos Coop och beror inte på en läcka i kundregistret utan baseras med stor sannolikhet på att bluffmakaren kommit över ett register över telefonnummer.

Den här sortens sms är inte ovanliga men den här gången har de fått lite större genomslagskraft då mottagarens namn listats jämte två andra ”vinnare”, vilket föranlett en del förvirring.

– Det har inte läckt från oss, vi har närmare tre miljoner användare och skickar man ut en massa sms så har man en chans på tre att nå en kund, säger Tobias Rydergren, presschef på Coop till Fri Köpenskap.

Coop är inte det enda företaget som imiterats på liknande vis, under veckan har även sms som utgetts vara från SAS skickats ut med liknande meddelande om födelsedag och otroliga vinster.

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.535