23948sdkhjf

Bröstbakelse blir mustasch

Coop Värmland bakar för att hjälpa mot cancer.

Coop Värmlands produktionsanläggning Nästgårdsköket har under hela oktober bakat en särskild ”bröstbakelse” till stöd för forskningen kring bröstcancer.

Fem kronor för varje såld förpackning har gått till forskning och nu november ersätts bakelsen med en speciellt utformad ”mustaschbakelse” där lika stor summa går till forskning kring prostatacancer.

– Vi vill dra vårt strå till stacken för att uppmärksamma sjukdomarna, säger Pernilla Uddh. Dessutom räknar vi med att sälja så pass mycket bakelser så att vi kan bidra med ett femsiffrigt belopp till forskningen av bröstcancer och till Värmlands prostatacancerförening att dela på, säger Pernilla Uddh, chef för Nästgårdsköket i ett pressmeddelande.

Nästgårdsköket har ett samarbete med Håkan ”Bagarn” Florin från Prostatacancerföreningen i Värmland. Namnet ”Bagarn” fick Håkan Florin just eftersom han själv har ett förflutet som bagare i Charlottenberg.

– Jag vet att många män fortfarande upplever det som skamligt att prata om prostatabesvär. Kampanjen är därför ett bra sätt att få in pengar, men framförallt att sprida kunskap från oss som drabbats till alla de som oroar sig för sjukdomarna, säger Håkan Florin..

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094