23948sdkhjf

Värmen saktar in Icas utsläppsminskning

Torka, mindre HVO, samt minskad ekoförsäljning utmärkte tredje kvartalet.

I samband med Ica Gruppens kvartalsrapport släpper koncernen även sin klimatrapport där det framkommer att koncernen fortsätter att minska sina utsläpp, om än i förminskad takt. Anledningen till detta uppges vara ökad energiförbrukning i butiker och apotek som en följd av den ovanligt varma sommaren, men även reduktionsplikten på HVO-bränsle som infördes i år uppges vara en bidragande orsak.

En följd av torkan var också att Ica ökade sina insatser för svenskt kött med bland annat kampanjer för svensk köttfärs, byte till svensk råvara i kedjans egna köttbullar samt ännu tydligare märkning av svenskt kött och svenska produkter.

Den tidigare så starka eko-trenden har sedan slutet av förra året visat tecken på avmattning, så även för Icas försäljning. Under perioden oktober 2017 till september 2018 minskade försäljningen av miljömärkta, ekologiska och etiskt märkta produkter i Icas sortiment med tre procent i jämförelse med samma period förra året. Under samma period uppgick försäljningen av dessa produkter till 10 procent av den totala försäljningen.

Anledningen till minskningen är enligt Ica dels ett ökat intresse för det svenska och lokala men även torkan och grillförbud ska ha bidragit. Försäljningen av eko-varor inom frukt- och grönt var dock fortsatt positiv.

Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109