23948sdkhjf

Ny Tempobutik öppnar i november

Måste stänga redan om några år.

Kiruna ska få en Tempobutik. När butiken öppnar den 16 november blir den också kedjans nordligaste.

Den unga handlaren Daniel Ringholt har erfarenhet från detaljhandeln, men det är första gången han öppnar en dagligvarubutik. Butikschefen Anki Westlin har desto mer erfarenhet, senast från Coop.

– Vi har slitit hårt med bygget och det känns fantastisk roligt och spännande att snart få öppna butiken. Vi vet att det finns stor förväntan från både folk i närheten och företagen i staden, säger Daniel Ringholt, handlare Tempo Kiruna.

Tempo öppnar centralt i Kupolen och ytan blir närmare 400 kvadratmeter. Sex medarbetare anställs till en början. Det lokala utbudet i butiken är viktigt för att stödja lokala leverantörer. Det centrala läget gör att det blir fokus även på luncher och snabba måltider från salladsbaren.  

Kiruna centrum har stått utan matbutik under längre tid så Tempobutiken är efterlängtad. Hela den norrbottniska staden står som bekant inför en gigantisk flytt, vilket gör att den nya butiken kommer att behöva stängas redan om några år, troligen år 2022, för att sedan öppnas på nytt i det nya centrumet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063