23948sdkhjf

Nazister vandaliserade Coop

Stora hakkors och ”neger” på fönster, dörrar och väggar.

Den tidigare Coop Konsum-butiken i Vännäs utanför Umeå hade precis ställt om till det nya formatet. I torsdags sattes skylten upp. Dagen efter, natten mellan fredag och lördag, utsattes butiken för ett kraftigt sabotage.

Läs också: Nu stänger Netto för gott

Det var stora hakkors och klotter överallt. Väggar, fönster och entrédörren. Och den nya skylten är helt täckt av klotter. Mycket tragiskt, säger Morgan Olofsson, butikschef till Fri Köpenskap.

Motivet eller vilka som kan tänkas ligga bakom vet han inte, men även grannverksamheterna och bilarna utanför drabbades.

De gick också hårt ut på Kaféet på andra sidan vägen. De har skrivit slagord som ”neger” och annat otrevligt. Jag hoppas att det rör sig om ungdomar som inte förstår bättre. Alternativet vore ännu värre.

Klotter har förekommit tidigare, men vandalisering av det här slaget är nytt. Han hoppas att det blir en engångsföreteelse.

Läs också: Coops nya mjölkpaket ska stötta Bris

Det tog ett bra tag att få bort det från entrédörren, och det är inte direkt billigt att ta hit saneringsfirmor. Dessutom vet jag inte om sprayen på väggarna går bort.

Vad som händer med den splitternya skylten är också oklart.

Jag hoppas verkligen att det går bort, annars tvingas vi byta igen. Oerhört olyckligt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.112