23948sdkhjf

City Gross e-handel live ”inom kort”

Den stora satsningen ska spegla kedjans hela sortiment.

Som Fri Köpenskap vid flera tillfällen berättat är City Gross i startgroparna för en massiv e-handelssatsning. I september avslöjades exempelvis att ett 60-tal personer rekryteras till kedjans centrallager för e-handelssatsningen. Nu framgår att hela City Gross sortiment kommer att vara tillgängligt på nätet och att satsningen öppnar ”inom kort”.

Det är en viktig milstolpe och kommer att göra att vi i ett slag kan nå kunder i hela landet", säger Spiros Mylonopoulos, styrelseordförande för Bergendahl, till Dagens Industri (betallänk), enligt Breakit.

Sedan tidigare har City Gross erbjudit både färdiga matkassar och lösplock. Men nu framgår det alltså att hela sortimentet kommer att speglas online. Efter invigningen i Eskilstuna kommer kedjan att ha 44 butiker i landet.

Fysiska butiker fortsätter att vara viktiga och vi ser utrymme för fler. Samtidigt är vi väldigt glada att vi inte sitter på ett jättebestånd, eftersom e-handeln kommer att vinna andelar även om det hittills gått mycket långsammare än prognoserna visat, säger Spiros Mylonopoulos till Dagens Industri.

Mat-delen inom Bergendahls omsatte det senaste räkenskapsåret 11,7 miljarder kronor och visade ett resultat på 370 miljoner kronor.

Men det gäller att navigera rätt och inte ta något för givet. Detaljhandeln transformeras och en del, både köpcenter och kedjor, kommer att drabbas och gå under, fortsätter Spiros Mylonopoulos.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11