23948sdkhjf

Bergendahls släpper starka siffror

Omsättningsrekord för både koncernen och Food.

Bergendahlskoncernen, med City Grossbutikerna, har brutet räkenskapsår, och bokslutet för året som avslutades den 30 augusti kommer inte förrän i februari.

Enligt de preliminära siffror som koncernen släpper nu omsatte koncernen Bergendahl & Son över 13 miljarder kronor under det avslutade räkenskapsåret. Även Bergendahls Food satte nytt omsättningsrekord med 11,7 miljarder kronor, en ökning med 4,4 procent från föregående räkenskapsår. Ebitda-resultatet för Food ökade med 9 procent till 370 miljoner kronor.

– Vi har inga planer på någon börsintroduktion eller försäljning. Planen är att ägarfamiljen ska fortsätta att äga och utveckla bolaget, säger Spiros Mylonopoulos, styrelseordförande i Bergendahl & Son, i en kommentar till siffrorna.

Efter räkenskapsåret har Bergendahl & Son en soliditet på 36 procent samtidigt som skuldsättningsgraden är 0,4 procent.

– Vi har de ekonomiska muskler som krävs för att ytterligare accelerera expansionen av City Gross, säger Peter Lund, fram till 1 december vd för både Bergendahl & Son och Bergendahls Food, till Fri Köpenskap..

– Vi har tillgångar och kreditutrymme motsvarande 30 nya City Grossbutiker, fortsätter han.

Riktigt så expansiv är inte verkligheten, men under hösten växer butiksnätet från 42 till 44 butiker genom nyöppningar i Trollhättan och Eskilstuna. Nästa vecka tas också första spadtaget för en ny butik i Hyllie, Malmö.

Inom kort drar City Gross också igång sin planerade fullskaliga e-handel med lösplock, med bas i centrallagret i Hässleholm.

I dag redovisar också Bergendals siffror för butiksförsäljningen under tredje kvartalet. Både City Grossbutikerna och Matrebellerna ökade försäljningen i jämförbara butiker med 2,0 procent, i linje med, eller starkare än konkurrenterna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079