23948sdkhjf

Ica samlade in 54 miljoner

Ica Sverige skramlade ihop 46 miljoner till cancerforskning och Apotek Hjärtat bidrog med 8.

Årets Rosa bandet-insamling är färdig och siffrorna summeras. Totalt samlade Ica Sverige in 46 miljoner kronor. Under oktober fick 66 av Icas egna varor rosa skepnad, däribland frukt och grönt, lax, bröd och varor till hemmet, som var och en bidrog med mellan 50 öre och 5 kronor till Cancerfonden och svensk cancerforskning.

- Det är fantastiskt att se det stora engagemang som butikerna och kunderna visar år efter år för att stötta svensk cancerforskning. Förutom den stora mängd rosa varor som sålts finns också många lokala initiativ. Till exempel skänkte samtliga Ica Supermarket-butiker en procent av sin omsättning under en dag i oktober. Med gemensamma krafter gör vi skillnad, säger Anders Svensson, vd på Ica Sverige i ett pressmeddelande.

Egna initiativ bland landets Ica-handlare är också vanligt.

- Vi hade en rosa VIP-kväll där en trerättersmiddag med kock auktionerades ut i butiken. Högsta budet gick oavkortat till Cancerfonden. Vi hade även en promenad i skymningen med facklor och rosa mössor där 100 kronor skänktes för varje deltagare. Det engagemang och den tacksamhet våra kunder visar en sådan här kväll och månad är stort, säger Anette Wiotti, Ica-handlare på Ica Kvantum i Arvika.

Även Apotek Hjärtat lyckades skramla ihop en anständig summa med 30 utvalda rosa varor och 175 000 sålda band. 8 miljoner kronor blev slutchecken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093