23948sdkhjf

Hemköps nya prestigebutik går all in

En fördubbling av ytan, nytt kundvarv och en tre gånger så stor frukt- och gröntavdelning.

I dag klipptes bandet till Hemköps nya butik i centrala Göteborg. Med en knapp fördubbling från 1 700 till 2 700 kvadratmeter butiksyta blir den Göteborgs innerstads största matbutik.

– Det känns riktigt bra, det är en väldigt omfattande ombyggnad. Vi har vänt hela kundvarvet, säger butikschefen Mikael Pettersson som tidigare varit med och byggt upp Hemköp Frölunda Torg till Fri Köpenskap

Från Östra Hamngatan har ytterligare en entré byggts och ytan fokus blir ett brett utbud av färskvaror med manuell delidisk och salladsbar för snabba måltider. Frukt och grönt-avdelningen blir nästan tre gånger så stor.

– Den var för trång innan men vi hade inte yta att utöka. Vi har en väldigt tydlig färskvaruprofil i butiken.

Ett nytt konditori med tårtor och bakverk från två egna konditorer liksom dagsfärsk butikslagad sushi är nya grepp för att plocka mark inom färdiga måltidslösningar.

– Vi hade 7 000 betalande kunder om dagen och ligger i ett högtrafikerat område vid centralstation så det är många kunder som köper lunch och mat till bussen och tåget, så färdigmaten är livsviktig för oss.

Det är ett externt företag som hyr in sig på en plats mitt i butiken. 2-3 sushikockar arbetar där.

– Det blir ett fantastiskt tillskott till våra måltidslösningar. I dagsläget säljer vi ungefär 1,5 ton lunchbuffé i veckan. De nya satsningarna kommer att vässa till färdigmatsandelen ytterligare.

Fakta Hemköp Nordstan

  • Adress: Östra Hamngatan 18
  • Butiksyta: 2 700 kvm
  • Antal medarbetare: 63 varav fem nyanställda
  • Öppettider: måndag till fredag 7-21.00, lördag till söndag 8-20.00
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093