23948sdkhjf

Kvalitetsfisk köper Danmarks största sushileverantör

Två förvärv på kort tid gör koncernen till Nordens största specialiserade fisk- och skaldjursleverantör.

Svenska Kvalitetsfisk fortsätter expansionen i Danmark. I somras förvärvades Copenhagen Seafood, en av de ledande leverantörerna av fisk och skaldjur till fine dining i Köpenhamn. Nu placeras även danska FSG Foods (Flying Seafood) under koncernens paraply. FSG Foods är Danmarks största leverantör av fisk och skaldjur till sushimarknaden.

– Jag är mycket imponerad av de verksamheter som Jonas Schnoor på Flying Seafood och Stefan Vendelbo på Copenhagen Seafood byggt upp. Förvärven möjliggör för oss att även ge våra svenska kunder fler och spännande produkter, både inom färsk fisk och tillbehör. Samtidigt höjer vi både service- och kunskapsgraden vilket i slutänden gagnar restauranggästen, menar Mikael Salenstedt, vd och koncernchef på Kvalitetsfisk.

Efter de danska förvärven kan Kvalitetsfisk nu skryta med att vara den största specialiserade fisk- och skaldjursleverantören i Norden, men ledningen siktar ännu högre.

– Båda verksamheterna passar perfekt in i vår strategi att bli den ledande kvalitetsleverantören inom fisk och skaldjur i norra Europa, säger Salenstedt.

Flying Seafood har 50 medarbetare i Köpenhamn, Fredericia och Svendborg och har upparbetade samarbeten med de bästa leverantörerna i Asien. Copenhagen Seafood köper sin fisk, utan mellanhänder, direkt på fiskmarknaden i Hanstholm.

– Expansionen innebär att Kvalitetsfisk kliver fram och driver på utvecklingen i branschen. Framför allt breddar vi vårt utbud mot såväl sushirestauranger som fine dining-restauranger, säger Mikael Salenstedt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062