23948sdkhjf

Ica-handlare bygger mack – för att klara Black Friday

”Vi måste hitta nya sätt att ro hem det ekonomiskt. Ersättningen är för låg.”

Det nya avtalet mellan Ica och Postnord till trots. Joakim Thorn, handlare på Ica Nära i Lekeryd, är trött på den låga ersättningen i förhållande till ökande paketvolymer.

– Det går inte ihop ekonomiskt och särskilt inte när volymerna ökar så snabbt. Men vi ville inte göra kunderna besvikna och därför behövde vi göra något, säger han till Fri Köpenskap.

Valet föll på den bensinmack bakom butiken som omsatt sex miljoner årligen men var på väg in i graven.

– Jag ringde upp Qstar som äger macken och frågade om de var med på att rusta upp stationen om jag tog tag i kioskdelen. De tyckte att det lät som en bra idé.

Sagt och gjort. Qstar investerar nu två miljoner kronor i en toppmodern anläggning med fräscha pumpar och Mikael Thorn satsar 250 000 kronor på att rusta upp kiosken. Ica Nära Macken ska den heta och ytan fördubblas till 100 kvadratmeter säljyta.

– På så sätt kan vi flytta ut postavdelningen och bättre jobba på merförsäljning som exempelvis tobak, korv, dricka och godis.

Pumparna tros vara på plats i början av december och förhoppningen är att personalen ska kunna hantera Black Friday och julhandeln i den nya macken. Postavdelningen räckte inte till förra gången.

– Det var paket överallt. Det rymdes inte ens i avdelningen så vi fick använda lagret i stället. Nu får vi bättre utrymme.

Macken ligger bakom butiken men kommer att fungera som en sorts omvänd förbutik.

– Det är ett litet märkligt läge men personalen kommer att kunna röra sig fritt mellan butiken och macken.

Vid sidan av en effektivare posthantering hoppas han enklare kunna komma åt de många pendlare som rör sig mot Huskvarna och Jönköping.

– Kiosken har ju ändå omsatt sex miljoner tidigare så nog finns det potential att få bra snurr där.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109