23948sdkhjf

Alla pastejer från Abba miljömärks

Märkningen sker enligt MSC och ASC.
När lax-, tonfisk- och böcklingpastejerna från Abba nu relanseras i nya förpackningar är hela sortimentet också miljömärkt enligt MSC och ASC. Det framgår i ett pressmeddelande.

Nästan nio av tio svenskar väljer miljömärkta produkter när de köper fisk och skaldjur. Dessutom är det viktigare att fisken är hållbart producerad än att den är billig. Det visar en konsumentundersökning gjord på uppdrag av hållbarhetsmärkningen Marine Stewardship Council (MSC).

– Vi har som mål att öka försäljningen av våra mest hållbara produkter* med 5 procent varje år. Vi vet sedan tidigare att våra konsumenter är väldigt medvetna om vikten av ett hållbart och spårbart fiske i ett välmående hav. Det är därför väldigt tillfredställande att se att fler och fler väljer miljömärkta produkter, säger Agneta Påander, CSR-direktör på Orkla Foods Sverige, i pressmeddelandet.

Från och med hösten 2018 är hela sortimentet av lax-, tonfisk- och böcklingpastejer från Abba miljömärkt enligt MSC eller ASC. Dessutom har förpackningarna fått ny snygg design. En MSC-märkning garanterar hållbar råvara av vildfångad fisk och skaldjur, medan ASC är dess motsvarighet för odlad råvara.

– Laxpastejen blir vår första ASC-märkta produkt. Det känns bra att vi nu gör det ännu enklare för våra konsumenter att göra hållbara val när de handlar våra produkter, säger Malou Wik Yeung, marknadschef för Abba på Orkla Foods Sverige.

Sedan tidigare är all sill, tonfisk och fiskbullar från Abba och all kaviar från Kalles, Svennes och Ejderns certifierad enligt MSC. Med pastejerna innebär det att 87 procent av Orkla Foods Sveriges produktsortiment innehållande fisk- och skaldjur nu bär en miljömärkning. Senast 2020 ska hela fisk- och skaldjurssortimentet från Orkla Foods Sverige komma från ett råvarubestånd som är MSC- och/eller ASC-certifierat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08