23948sdkhjf

Nu är årets äppelmuster här

"Det bygger på ett nära förhållande med naturen"
Äppelskörden är avklarad och nu presenteras årets alla äppelmuster. Sommarvädret har gjort äpplena godare än någonsin och Kiviks Musteri är nöjda både med äppelskörden och med årets mustsmaker. Det framgår i ett pressmeddelande.

– Must är ett hantverk, man kan inte gå efter ett recept, säger Mikael Adolfsson, sommelier och produktchef på Kiviks Musteri, i pressmeddelandet. Han fortsätter.

– Det bygger på ett nära förhållande med naturen; jordmån, äppelsort, väder och skördetillfälle påverkar resultatet och det ger musterna en mångfald av smakrike­dom. Precis likt druvornas terroir är viktig när man gör vin. Dessutom har vi både sortrena och blandmuster, med och utan fruktkött, platsspecifika samt mousserande muster. Det gör att man kan välja must efter tillfälle.

I Svenska Musteriers regi kommer det att hållas ett gemensamt mustsläpp på Stockholm Food & Wine-mässan den 9 november. Kiviks Musteri kommer där att presentera två av sina muster: Skånsk Äppelmust Gravenstein och Skånsk Ekologisk Äppelmust Svinaberga. Mikael Adolfsson kommer själv att vara på plats tillsammans med andra mustaktörer från föreningen och berätta mer om 2018 års äppelmuster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141