23948sdkhjf

Nu är årets äppelmuster här

| Av Andréas Göransson | Tipsa redaktionen

"Det bygger på ett nära förhållande med naturen"

Äppelskörden är avklarad och nu presenteras årets alla äppelmuster. Sommarvädret har gjort äpplena godare än någonsin och Kiviks Musteri är nöjda både med äppelskörden och med årets mustsmaker. Det framgår i ett pressmeddelande.

– Must är ett hantverk, man kan inte gå efter ett recept, säger Mikael Adolfsson, sommelier och produktchef på Kiviks Musteri, i pressmeddelandet. Han fortsätter.

– Det bygger på ett nära förhållande med naturen; jordmån, äppelsort, väder och skördetillfälle påverkar resultatet och det ger musterna en mångfald av smakrike­dom. Precis likt druvornas terroir är viktig när man gör vin. Dessutom har vi både sortrena och blandmuster, med och utan fruktkött, platsspecifika samt mousserande muster. Det gör att man kan välja must efter tillfälle.

I Svenska Musteriers regi kommer det att hållas ett gemensamt mustsläpp på Stockholm Food & Wine-mässan den 9 november. Kiviks Musteri kommer där att presentera två av sina muster: Skånsk Äppelmust Gravenstein och Skånsk Ekologisk Äppelmust Svinaberga. Mikael Adolfsson kommer själv att vara på plats tillsammans med andra mustaktörer från föreningen och berätta mer om 2018 års äppelmuster.


Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Dagligvarugalan
Paradiset: ”Andra butiker fotar vårt utbud”

Blev Årets ekobutik – nu berättar de varför.

Butik nummer tre till Kista Galleria

Synliga svenskar rider på trendvåg

Här strålar världens mattrender samman

Rapport från en av världens största matmässor i Paris.

Krönika
Butiksupplevelsen behöver inte vara fantastisk – men ”rätt”

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

1

Ledare
Lätt som en plätt sälja mer grönsaker

Arkiv

Martin & Servera och Kronfågel vill minska matsvinnet

Detta genom att ta vara på gamla värphöns som slaktas utan att köttet används.

Norsk budget kan bli bakslag för gränshandel

Butiker måste informera om vem som filmar

Frifräsare öppnar där Coop och Lidl lämnar

Handlaren öppnar sin andra butik, Matarket, i Coops gamla lokaler.

Willys lägger ned butik

Första butiken som tvingas stänga på länge.

Tetra Pak varslar 150 i Lund

22 nya Netto-butiker

Matpriskollen: Bus, godis – eller clementiner?

Det här är årets bästa charkuterier

Självutcheckning tar över bemannade kassor

Minskat klimatavtryck för returlådor

Titta in i framtiden

Trenderna från SIAL-mässan.

Omärkta rör gav 150 000 i sanktionsavgift

De ska ta hand om Icas flöden i Göteborgs hamn

Marabou släpper chokladkalender

Värden: ”City Gross ska ut.”

Konkursansökan avvisades i rätten.

På nytt jobb
Probi med ny CFO

”Bollen ligger hos politikerna”

Pricer i affär med stor kanadensisk kedja

En bransch i uppgång

Nyinvigning i Bjurholm

”Jul-kaoset kommer gynna oss”

Nära-butikerna går som tåget

Dagligvaruhandeln julens vinnare

Besvikelse för HK Scan

På nytt jobb
Han blir ny fastighetschef på Lidl

På nytt jobb
Matsmart med ny marknadschef

Hjälp oss att utveckla Fri Köpenskap

Alla pastejer från Abba miljömärks

Brist på svensk honung skapar marknad för förfalskningar

Sänd till en kollega

0.233