23948sdkhjf

”Jul-kaoset kommer gynna oss”

Butikscheferna tror på en fin försäljning.

HUI Research tror på en fin ökning i julhandeln jämfört med förra året. Dagligvaruhandeln tros bli de stora vinnarna med en tillväxt på 3,5 procent i löpande priser. Rasmus Samuelsson, butikschef på Ica Nära Järvastaden i Sundbyberg tror också på en kalasförsäljning.

Det är perfekt att julafton infaller på en måndag. Pressen blir ännu större under helgen vilket kommer att medföra kaos i de större butikerna. Det kommer i sin tur att gynna Nära-butiker med lite bredare sortiment och ett tydligt matfokus, säger han till Fri Köpenskap.

Även Michael Strindeborn, butikschef på Ica Maxi Partille i Göteborg tror på en fin jul. Med några klämdagar i mellandagarna kan kunderna i år bilda sig en lång sammanhängande semester.

Eftersom de flesta jobbar en normal vecka innan jul, alternativt halvdag fredag, så kommer många att handla på hemmaplan innan man åker i väg till svärföräldrarna. Det kan gynna oss, säger han till Fri Köpenskap.

Men att den största pressen läggs under helgen innebär också diverse utmaningar för stora arbetsgivare som Maxi-butiker. Fler kunder innebär ytterligare bemanning.

Lördagar och söndagar är på grund av OB-tillägg dyra dagar för arbetsgivaren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173