23948sdkhjf

Värden: ”City Gross ska ut.”

Konkursansökan avvisades i rätten.

Den infekterade striden gällande Citys Gross i Rosengårds obetalda hyror ledde till att värden Trianon till slut begärde butiken i konkurs. Men tingsrätten gick inte på Trianons linje och avvisade ansökan samt ålade Trianon att ersätta City Gross med 220 000 kronor.

– Det var helt väntat och en mycket tydlig dom. Vi beklagar att det har blivit så här och att det skapats en massa rubriker i onödan, säger Robert Olsson ansvarig för HR och information- och säkerhet på Bergendahls till Fri Köpenskap.

På Trianon är man besvikna på tingsrättens avvisande.

– Vi är förvånade över tingsrättens beslut och kommer att överklaga, säger Olof Andersson, vd på Trianon.

Anledningen till att hyrorna inte betalats in på snart ett år, en totalsumma på cirka 13 miljoner, är att tvist uppstått då hyresavtalet förra sommaren överläts till bolaget Rosengård Centrum och Storlivs ett företag som ingår i Bergendahlsgruppen. Den överföringen godkändes inte av Trianon då de anser att bolaget saknar betalningsförmåga.

– Tvisten handlar helt enkelt om rätten att flytta avtal mellan olika bolag och ska behandlas i rätten, säger Robert Olsson på Bergendahls.

Det håller inte Olof Andersson på Trianon med om.

– Vi anser inte att det föreligger tvist om hyresförhållandet. Det går inte att utnyttja en lokal i över ett år utan att betala hyra, säger han och fortsätter:

– City Gross ska ut. Vi har inget förtroende för Bergendahls över huvud taget längre.
Gör man inte rätt för sig och betalar hyra som alla andra, går det inte att vara hyresgäst hos oss.

City Gross-butiken i Rosengård är en av Malmös största och Trianon har redan tidigare sagt att de är intresserad av att hyra ut lokalerna till en annan aktör.

– Vi har en ny lågprisaktör som vill etablera sig i lokalen, säger Olof Andersson.

Varken Bergendahls eller Trianon vill kommentera den pågående tvisten angående det flyttade avtalet, en tvist som kommer att tas upp i rätten senare i december i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093