23948sdkhjf

Matpriskollen: Bus, godis – eller clementiner?

Efter godis kommer clementiner, konstaterar Ulf Mazur i veckans granskning av kedjornas dr-erbjudanden.

Jag tänker på barnen som kom och ringde på häromdagen och sa "bus eller godis?". Jag tänker på dem som såg så härligt utklädda ut. Det var som en liten teaterföreställning när de kom i sina häxkläder och blodsdroppar målade på kinderna. Kul att få ge dom lite sötsaker!

Sen var barnen som kom och bara ringde på och höll upp en skål eller ljusblå Big Pack-låda. Inte ens en liten målning i ansiktet eller klädesplagg. Inte ens ett försök!
– Var vänlig fyll på med godis, var budskapet! Det kändes sådär, tyckte jag. På "min tid" målade man i alla fall påskkort och gav bort. I utbyte fick man någon godisbit från snälla tanter och farbröder. Man presterade något och fick en belöning. Bra att lära sig, tänker jag.

Vad jag borde gjort är givetvis att ge de icke utklädda barnen Satsumas istället för godis. Mycket nyttigare och kanske en tankeställare!
Men kanske var just de här barnen så trötta på mammas tjat om att äta citrus hela veckan, att de bara flydde? Med sig fick de en Big Pack-låda som kunde fyllas med godis i stället. Alla svenska hem har nog varit överfyllda med satsumas efter förra veckans prisfest!

Netto och Coop tänkte på mitt sätt, så både Satsumas (Stora Coop) och Apelsiner (Coop Konsum) och lösviktsgodis blev mycket tillagt till inköpslistorna i Matpriskollen.
På Ica var det ju Ica-Stig, som skrämde barnen och 10 kronor kilot för satsumas blev Icas mest tillagda erbjudande. Som jag skrev för fem veckor sedan skulle priset landa på 10 kronor per kg, vilket det nu gjort. Alla kedjor tog samma pris (utom Hemköp som körde 19,95 kronor per kg) men vecka 51-52 får vi nog se någon som går ner till 8,90 kronor per kg. Historien brukar upprepa sig.

Ulf Mazur, vd och grundare Matpriskollen

Kedja Mest tillagda erbjudandet till Matpriskollens inköpslista v 44 2018
City Gross Gurka, 5,00/st, Spanien, Max 4 st/hushåll
Coop Extra Satsumas, 10,00/kg, Spanien
Coop Forum Satsumas, 10,00/kg, Spanien, Max 3 kg/hushåll
Coop Konsum Apelsin, 10,00/kg, Spanien, Max 3 kg/hushåll
Coop Nära Santa Maria Chips/Tacosås/Tortilla Soft 10,00/frp
Hemköp Lax, färsk, 99,00/kg, Max 1 köp/hushåll
Ica Kvantum Morot i påse, 5,00/frp, Sverige
Ica Maxi Satsumas, 10,00/kg, Spanien
Ica Nära Satsumas, 10,00/kg, Spanien
Ica Supermarket Satsumas, 10,00/kg, Spanien
Lidl Ägg, 15-pack, 19,90/frp, Sverige, Max 3 förp/hushåll
Netto Broccoli, 9,95/st, Spanien
Willys Smått&Got Lösviktsgodis, 39,90/kg, Max 3 kg/hushåll
Willys Hemma Avokado 2 för 15,00, Kenya/Mexiko/Sydafrika, Max 5 köp/hushåll
ÖoB Ägg, 15-pack, 2 för 35,00, Sverige
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.129