23948sdkhjf

Ytterligare en Ica-butik upphör

Nära-butik utanför Örnsköldsvik kunde inte hitta köpare.

Sedan i somras har Ica Nära Jouren i Björna utanför Örnsköldsvik legat på utförsäljning men ingen ville köpa så nu lägger butiken ner för gott.

– Ingen seriös spekulant har hört av sig. Då finns inget annat alternativ än att stänga och sälja ut det som finns kvar Sven-Erik Högberg som ägt och drivit den kombinerade butiken och bensinmacken sedan 1968 till Örnsköldsviks Allehanda.

Sonen Patrik Högberg som jobbat i butiken de senaste 32 åren vill inte ta över då han anser att det skulle vara för svårt.

– Man måste ha Ica med på tåget också. Räknar man på hela omsättningen skulle det nog gå ihop, men deras analys innefattar inte allt, bensin, snöröjning med mera, säger han till ÖA.

Postutlämningen flyttas till konkurrenten Coop några hundra meter bort men vad som sedan händer med ATG och apotek är ännu inte bestämt.

Ica Nära Jouren i Björna är den tredje Icabutiken som försvinner inom loppet av två veckor. Först var det Ica Nära-butiken i Ullånger mellan Sundsvall och Örnsköldsvik som gick i konkurs och i förra veckan meddelades att Ica Nära-butiken i stadsdelen Östertälje i Södertälje läggs ned med sista försäljningsdag den 22 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078