23948sdkhjf

Fazer säljer världens mest sällsynta choklad

Lanserar ett parti i november.
I november lanserar Fazer ett begränsat parti av rosa choklad under varumärket Pure Dark. Den rosa chokladen framställs ur en ny chokladsort, Ruby-choklad, som först kom ut på marknaden 2017. Den produceras av ruby-kakaobönor genom en unik tillverkningsmetod. Fazer Pure Ruby började att säljas den 12 november i Fazers nya webbshop, Fazer Candy Store.

Den rosa Ruby-chokladen är en egen chokladsort, med egenskaper från mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad. Den patenterade uppfinningen har tagit över tio år att ta fram. Chokladen tillverkas på Fazers chokladfabrik i Vanda utanför Helsingfors.

– Ruby-chokladen får sina karaktäristiska drag från de speciella ruby-kakaobönorna. Chokladen är naturligt rosa till färgen och har en bäraktig smak, men den innehåller inga tillsatta färg- eller smakämnen”, säger Tiina Karppinen, direktör för produktutveckling på Fazer Konfektyr, i ett pressmeddelande.

Ruby-chokladen tillverkas av 100% ansvarsfullt producerade kakaobönor som odlats i Elfenbenskusten, Brasilien och Ecuador. Den går att köpa via Fazers nylanserade webbshop, Fazer Candy Store, som levererar inom hela EU.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171