23948sdkhjf

Ica stöttar Röda Korset i ny julkampanj

"Vårt mål är att bidra med fem miljoner kronor"
Under hela julen pågår årets insamlingskampanj till förmån för Röda Korset för att främja delaktighet och integration i Sverige.

I Icas Röda Korset-sortiment finns 27 utvalda julprodukter där en del av priset går till Röda Korsets arbete. Det är allt från 25 öre på Icas 1,7 miljoner saffranspåsar till 5 kr på utvalda julblommor som oavkortat går till Röda Korset. På varje enskild produkt finns information om hur mycket som går till Röda Korset för just den produkten. Pengarna går oavkortat till Röda Korset. Kampanjen pågår mellan vecka 47 och 52.

– När julen står för dörren inleder Ica årets insamlingskampanj till förmån för Röda Korset. Vårt mål är att bidra med fem miljoner kronor till Röda Korsets nationella verksamhet för att främja delaktighet och integration. Vi hoppas också kunna skapa möjlighet till fler samarbeten mellan lokala Ica-handlare och Röda Korsets lokala kretsar för initiativ och samarbeten i närmiljön, säger Anders Svensson, vd Ica Sverige, i ett pressmeddelande.

Det är främst tre av Röda Korsets aktiviteter som insamlingen kommer att bidra till. Svenska Röda Korsets verksamhet med mötesplatser runt om i landet, där syftet är att bryta ofrivillig isolering och skapa möjlighet för personer att få ett socialt sammanhang och skyddsnät. Det är frukostklubbar på högstadie- och gymnasieskolor i områden i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala som Röda Korsets Ungdomsförbund, RKUF, driver för att ge elever en bra start på studiedagen. Det tredje området är jämlik hälsa som fokuserar på att informera om folkhälsofrågor för nyanlända.

– Ica och Röda Korset har samarbetat i snart 20 år och vi är otroligt stolta över det vi hittills har åstadkommit tillsammans. Nu ser vi fram emot att växla upp samarbetet under julen med en insamlingskampanj som gör det enklare för Icas kunder att vara med och göra skillnad och skapa ett mer inkluderande samhälle, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare Svenska Röda Korset.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078