23948sdkhjf

Matrebell inviger ”ny” butik

Ombyggnationen har pågått sedan i påsk. ”Kostade lika mycket som att bygga nytt.”

Landsbygdsbutikerna har det generellt tufft men Bonum Matmarknad i Gråbo utanför Göteborg har tuffat på med fina omsättningsökningar de senaste tio åren. På lördag öppnar butiken, som är en del av Matrebellerna, i en helt ny form.

– Vi har byggt om hela butiken i etapper sedan i påsk så det blir riktigt härligt att äntligen vara klar. Det tar på krafterna, säger handlaren Svante Kedner, som driver butiken tillsammans med syskonen Anders och Kristina Kedner.

Frukt och grönt-avdelningen får breda ut sig efter att butiken förvärvat frisörssallongens gamla lokaler och plockat bort väggen mellan.

Förutom en totalförändring i färg och form har butiken har breddats till omkring 2 000 kvadratmeter säljyta. Frukt och grönt-avdelningen har nästan dubblerats och antalet kylmeter har ökats med omkring 30 procent. Även det frysta sortimentet har fått mer plats.

– Den vegetariska trenden har exploderat vilket märks på det frysta sortimentet. Leverantörerna har lanserat breda batterier med vegetariska substitutvaror vilket märks i försäljningen, säger Svante Kedner till Fri Köpenskap.

Men det är inte bara det vegetariska sortimentet som får ökat fokus. Hela delikatesslinan har fått sig ett ansiktslyftning och dessutom kompletterats den med en ny manuell köttavdelning. Ett nytt skåp för att hängmöra kött är en av nyheterna.

– Förhoppningen är att skapa en mysig saluhallskänsla, konstaterar Anders Kedner som också hyllar butikens nya restaurangkök där hemlagade rätter ligger i fokus.

Vad blir nästa steg? Vill ni öppna fler butiker?

– Just nu vill vi låta det här sätta sig men absolut. Om det dyker upp ett läge som faller oss i smaken så är det mycket möjligt att vi tar den chansen.

Fryst och färdiglagat är områden som växer snabbt. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079