23948sdkhjf

Ny mordbrand: ”Total förödelse”

Våldsam brand tvingade den brottsdrabbade Ica-handlaren att stänga. ”Total förödelse.”

Fri Köpenskap har vid flera tillfällen skrivit om Andreas Bylger, Ica-handlaren i Sätra som vägrar ge upp i kampen mot kriminaliteten. I helgen var det dags igen. Centrumet är öppet dygnet och strax innan midnatt på lördagskvällen uppstod en våldsam brand. Hela centrumet fick utrymmas.

– Polisen tror att den var anlagd, precis som den som startades bara för några månader sedan. Lyckligtvis skadades ingen person men det är bara en tidsfråga innan något allvarligt händer. Polisen har släppt greppet, berättar Andreas Bylger för Fri Köpenskap.

Det materiella skadades desto allvarligare och Ica Nära Sätra tvingades hålla stängt hela söndagen och fram till klockan 12 på måndagen.

– Det var en och en halv dagskassa i försäljning som försvann bara där. Dessutom förlorar varorna tid på utgångsdatum och en massa varor som skadades behövde kasseras rakt av, säger Andreas Bylger och fortsätter:

– Sedan tillkommer kostnader för kylar som lägger ned, tekniker som behöver kallas in och all arbetsineffektivitet som kommer med problemen. Vi hann åtminstone transportera iväg de mesta av varorna i tid, vilket så klart inte är gratis heller.

Sammantaget är summan svår att beräkna men det rör sig om många miljoner kronor.

– Det är inte en förödelse av bibliska mått men inte så långt därifrån heller, säger Andreas Bylger som i september tilldelades Livsmedelshandlarnas hederspris i Blå Hallen på branschens mest prestigefyllda gala, Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156