23948sdkhjf

Tryckte omedvetet på knappen under Cyber Monday: ”En slump”

"Kanonbra start" för Kvantum-handlarens nya e-handel. Nu väntar lansering av drive through.

Årets svarta shoppinghögtid rundades i måndags av med e-handlarnas stora rea, den så kallade ”Cyber Monday”. En som omedvetet firade högtiden med sin nya e-handel var Erik Ahlskog, handlare på Ica Kvantum Höganäs.

– Det var faktiskt en tillfällighet att det blev just den dagen. Men försäljningen har gått riktigt bra. Över förväntan med tvåsiffriga tal i antalet ordrar, säger han till Fri Köpenskap.

Han har goda förhoppningar om tillväxt på nätet, särskilt eftersom butikens nya drive through är tänkt att invigas om ett par veckor.

– Tillväxtpotentialen med vår drive through är betydligt bättre än många kollegors, som redan har en fantastisk omsättning på nätet. Höganäs ligger väldigt bra till för pendlare på väg till Helsingborg och Malmö. Det går snabbt att svänga av och hämta maten, förklarar Erik Ahlskog.

Förhoppningen är att nå en e-handelsandel på omkring 2-3 procent av omsättningen under nästa år. Hemleverans är dock inte aktuellt i dagsläget.

– När vi har tittat och räknat på det så är det avhämtning som är aktuellt för att få lönsamhet i dagsläget. Man ska nog upp i omkring 15 procent innan det blir lönsamt med hemkörning men jag vet av kollegor som ligger i de nivåerna så på sikt är det möjligt, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.16