23948sdkhjf

Hemköp utrymd efter brand

Fick utrymma - mitt under pågående brandövning.

Strax före klockan halv tolv kom larmet om att en brand brutit ut i en fiskaffär i Onsala. Kraftig rökutveckling till den närliggande Hemköpsbutiken gjorde så att hela butiken fick utrymmas.

– Det var en äcklig svart rök som precis kom fram till vår entré, säger butikschef Jessika Österström till Fri Köpenskap.

Det visades sig att det var en stekhäll i fiskbutiken som börjat brinna. Hemköp-butiken klarade sig dock oskadd och kunde öppna upp dörrarna igen efter en och en halv timme.

– Ironiskt nog så hade vi brandövning för personalen under dagen och halva styrkan var ute på bakgården och använda brandsläckare när vi andra kom ut där när vi utrymde. Så när andra halvan sedan skulle utbilda sig hade vi ett väldigt konkret exempel att utgå ifrån, säger Jessika Österström.

Fiskbutiken som är granne med Hemköp blev helt utbränd som följd av branden, till och med kaffeapparaten i lokalen hade smält ner.

– Man tänker förstås på dem och hur jobbigt det här måste vara, särskilt nu i juletid, men vi hoppas att de ska kunna hitta någon tillfällig lösning så att de ska kunna sälja sill och lax även utan lokal, säger Jessika Österström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094