23948sdkhjf

Ny vd på Siljans Chark

Tillträdde i början av november.
Den 5 november tillträdde Johan Molin som vd för Siljans Chark. Han ersätter Jan Matsson som agerat tf VD sedan februari i år.

Siljans Chark är en stark lokal producent av kött och chark i Dalarna. Företagets rötter finns i traditioner från 1896 och har genom åren byggt en unik produktportfölj baserad på kvalitet och ett nära samarbete med Dalarnas bönder. Företaget ägs främst av lokala lantbrukare och några anställda som tillsammans äger 47 procent. Lokala investerare äger 14 procent och resterande 39 procent ägs av HKScan.

– Siljans Chark är ett fantastiskt fint företag med ett starkt varumärke och kompetenta medarbetare, säger Johan Molin i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Vi har nära affärsrelationer till både kunder och djurleverantörer och jag ser en stor potential i verksamheten. Nu kommer jag tillsammans med mina medarbetare sätta fullt fokus på att utveckla vår affär och på att skapa lönsamhet. Jag är övertygad om att vi kan skapa långsiktig konkurrenskraft och bygga vidare på dom värden som finns inom företaget.

Johan Molin kommer närmast från Falu Rödfärg, ett annat starkt lokalt varumärke. Där var han vd och genomförde en omställnings- och utvecklingsresa med stora förändringar i hela värdekedjan alltifrån tillverkning och distribution till varumärke, prismodell och sortimentsstruktur.

Jan Matsson kommer att fortsätta i sin tidigare roll som ekonomichef för Siljans Chark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078