23948sdkhjf

Lidl utmanar Hemköp i Göteborg

Flyttar in i samma shoppingcenter.

Under torsdagen invigde Lidl sin nya butik i shoppingcentrumet Nordstan i Göteborg och blir på så vis grannar med Hemköp som hittills varit ensamma i området, det skriver Göteborgs-Posten. Men att det skulle handla om början på ett nytt livsmedelskrig kedjorna emellan tror inte den nya butikschefen Eldar Hukic på.

– Hemköp och vi tillför våra delar, på olika sätt. De har sin nisch och vi har vår. Jag tror hela Nordstan mår bra av att det kommer en konkurrent där vi kan utmana varandra, det är sunt för oss båda och området i sig, säger han till tidningen.

Den nya butiken ligger på 1 600 kvadratmeter och är belägen på nedre plan i Femmanhuset. Hemköp har nyligen utökat sin butiksyta med ytterligare 1 000 kvadratmeter, men Hemköp anser inte heller att de rustar upp för en batalj mellan de två kedjorna.

– Konkurrens från kollegor i branschen kan vara bra. Det gör att vi ständigt får vara på tårna och utvecklas. Vi kommer att dra varandra, och vässa våra butiker. Lidl och Hemköp har olika koncept, säger Elin Jarl, pressansvarig på Hemköp till GP.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219