23948sdkhjf

Ny Ica Kvantum ska locka pendlarna

Kafé, drive thru och 50 procent mer färskvaror: "Känns vältajmat"

Ica Supermarket Trossen i Trosa som drivs av Linda Steiner och systern Jenni Steiner går i graven. I stället byggs en ny Ica Kvantum som ska öppna i oktober 2019. Första spaden har nu satts i marken.

– Det känns superhäftigt och väldigt vältajmat. Trosa är en av landets snabbast växande kommuner och vi känner att kostymen har blivit för liten. Vi har inte möjlighet att bredda sortimentet som vi vill, säger Linda Steiner till Fri Köpenskap.

Butiken växer med knappt 1 100 kvadratmeter säljyta till totalt drygt 2 500 och får det allra senaste inom Kvantum-profilen.

  • Ny manuell fiskavdelning.
  • Restaurangdel med sittplatser, pizzaugn med mera.
  • Drive thru till e-handeln.
  • Omkring 50 procent mer yta till färskvaror.
  • Självutcheckningsstationer och självskanning.
  • Varmatsbuffé.

Dessutom får butiken Apotek Hjärtat som granne.

– Det finns ett annat apotek inne i stadskärnan så butikerna där är väl inte jätteglada men samtidigt växer Trosa så det är viktigt för hela kommunen att bredda sig, säger Linda Steiner.

Tron är att öka omsättningen med omkring 25 miljoner år 1. Butiken omsätter nu 195 miljoner netto på rullande tolv.

– Vi märker att många pendlingshandlar i andra större butiker. Med nya butiken kommer sortiment, prisbild och service att motivera att handla alla varor hos oss, säger Linda Steiner.

Inom färdigmat blir satsningarna många både för middag och lunch. Pizza, hamburgare och varmmatsbuffé är några grepp.

– Det finns några ganska stora företag i området så vi har många lunchgäster. Tanken är att bredda sortimentet dels med buffé, dels med butikspackade lunchlådor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.151