23948sdkhjf

Butik sprängd i Malmö

Entrén till en livsmedelsbutik i Malmö har sprängts i luften. Stort polispådrag.

Ett stort polispådrag pågår nu i centrala Malmö. En kraftig explosion har hörts när entrén till en livsmedelsbutik sprängts strax innan klockan 02.00 i natt.

Det var en kraftig smäll med flera inringare, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i region syd till Expressen.

Smällen har skett i en fristående jourbutik längs Lantmannagatan ett stenkast från Coop vid Nobeltorget. Polisen har satt upp avspärrningar på torget men Coop-butiken har öppnat som vanligt.

– Vi har inte påverkats av smällen, säger en anställd till Fri Köpenskap.

Malmö har under en tid varit hårt drabbat av liknande händelser. Två körskolor, en restaurang och ett gym har utsatts för sprängningar och i ett av fallen sitter misstänkta personer häktade. Om det finns en koppling till liknande sprängningar är dock inte klart i dagsläget. Ingen har skadats vid händelsen och polisen har inledningsvis ingen misstänkt.

Vi kan ännu inte svara på om det fanns något hot riktat mot butikens ägare. Det är något som vi utreder vidare, säger Kim Hild, presstalesperson på polisområde Syd till Dagens Nyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094