23948sdkhjf

Efter motgångarna: Ny vd för Axfoods apotek

Gustav Hasselgren ersätter Johan Bergenheim som vd för Apohem.

Han kommer närmast från en tjänst som vd för Health and Sports Nutrition Group, där bland annat Gymgrossisten och Bodystore ingår, och var dessförinnan landschef på Procter & Gamble.

– Superbra kille med goda ledaregenskaper och starkt cv. Hans erfarenhet inom e-handel och konsumtionsvaror kommer att hjälpa oss att etablera Apohem som ett komplett och starkt nätapotek, säger Johan Bergenheim, tf vd på Apohem till Fri Köpenskap.

Som Fri Köpenskap kunde berätta förra veckan drabbades nätapoteket nyligen av ett kraftigt bakslag när man förbjöds sälja läkemedel. Johan Bergenheim är övertygad om att alla tillstånd ska vara på plats innan Gustav Hasselgren tillträder den 1 mars 2019.

– Det här är ett drömjobb för mig. Det ska bli väldigt spännande att vara med och bygga företaget från ett tidigt stadium, säger Gustav Hasselgren till Fri Köpenskap.

Steg ett blir att skapa en riktig vass butik med rätt sortiment och kundupplevelse.

– Därefter handlar det om att bygga ett starkt varumärke. Det är än så länge bara en liten andel av apoteksmarknaden som är online och potentialen är stor.

Vad tror du om synergierna med Axfood?

Jag är övertygad om att de finns där, sedan behöver jag sätta mig in i affären mer innan jag kan uttala mig om detaljerna. Men Axfood har ett enormt distributionsnätverk med väldigt stark kompetens inom retail både online och offline. Absolut finns det potential för samarbeten.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126