23948sdkhjf

City Gross utspel: ”Trianon visar sin riktiga agenda”

Fastighetsägaren backar men kräver City Gross på miljoner.

Striden mellan City Gross i Rosengård i Malmö och Trianon fortsätter. I dag skulle Malmö Tingsrätt ha prövat tvisten mellan hyresägaren och City Gross gällande butikslokalen i Rosengård. City Gross har velat flytta verksamheten till bolaget Storlivs medan fastighetsägaren stått emot. Nu väljer Trianon att dra tillbaka sin talan.

– Det är stötande att Trianon, så snart Storlivs tvingats lämna besked till personalen att butiken kommer att avvecklas, väljer att återkalla sin talan mot City Gross, säger Robert Olsson, chef för HR, information och säkerhet hos Bergendahls i ett pressmeddelande.

Trianon menar att det inte finns någon anledning att driva målet eftersom kedjan valt att lägga ned butiken, vilket Fri Köpenskap berättat om tidigare.

– Det enda vi har gjort är att vi har godkänt överlåtelsen till bolaget Storlivs. Konkursansökan ligger kvar och de ska fortfarande betala sin skuld på 13 miljoner kronor, säger Olof Andersson, vd på Trianon till Fri Köpenskap.

Förutom att City Gross tolkar Trianons agerande som en seger så anser de också att fastighetsägaren visar sitt ”riktiva motiv”.

– Trianon visar vad de egentligen har haft för agenda – nämligen att bli av med oss som hyresgäster för att få in en helt annan aktör, säger Robert Olsson.

Trianon är tydliga med att de vill ha in en ny hyresgäst – men hävdar att det handlar om City Gross oförmåga att betala hyran – inget annat.

Vi vill ha slut på det här så fort som möjligt. Vi behöver en lågprisbutik i Rosengård med ett sortiment som kunderna gillar – men framförallt vill vi ha en hyresgäst som betalar sin hyra, säger Olof Andersson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08