23948sdkhjf

Matpriskollen: Återanvända erbjudanden

Årets julklapp är att återanvända saker, även bland dr-erbjudandena, konstaterar Ulf Mazur.

Årets julklapp är att återanvända saker. Det gäller även erbjudanden, konstaterar Ulf Mazur i sin genomgång av veckans dr-erbjudanden från kedjorna.

Nu inför jul kommer många av årets hetaste erbjudanden fram. Citrusfrukter är en given dragare och 10 kronor per kg är årslägsta och bra pris för clementiner och apelsiner. Men jag tror att det kommer bli lägre och kanske under 8 kronor kilot även i år. Varför tror jag det? Jo, historien brukar upprepa sig. Man så att säga återvinner kampanjer och priser i dagligvarubranschen.

Apotekarnes julmust är en riktig julklassiker, som till och med Coca-Cola under åratal har försökt utmana med enorma marknadsinvesteringar. Men den och övrig julmust lever kvar i folkets hjärtan och munnar. Willys och Willys Hemma fick förra veckan ner priset till 3 för 15 kr, det innebär att det är cirka en tredjedel så dyrt att dricka julmust som mjölk, för den som vill räkna så. Priset är årets lägsta och samma erbjudande som Willys körde förra året vecka 47. Ica Supermarket sålde Apotekarnes på rikskampanj julveckan förra året, men stannade vid max köp 1 flaska för 5 kr. Kanske kommer samma utspel i år?

På Willys satte man också årslägsta med 38,90 kronor per ask för Aladdin och Paradis. Jag skrev ju förra veckan att priset verkade ha fastnat på 49 kr, men det sänkte nu Willys snabbt. Netto tog 39,95 kronor och Stora Coop och Ica Kvantum satsade på 49,90 kronor per ask. Annars var det faktiskt storpacken med ägg som drog bäst på Willys, men på kundparkeringen så lyste det om både Julmust och Aladdin från Stortavlorna med årslägsta priser.

Till sist är det kul att nämna att Kavlis goda ädelost på tub och ask med pepparkakor blev mest klickat på Coop Nära. Det gäller ju att ta vara på de goda fikastunderna inför julen, på samma sätt som återanvända 2017, fast då kostade ädelosten 19,90 kronor.

Ulf Mazur, vd Matpriskollen.

Kedja Mest tillagda erbjudande till Matpriskollens inköpslista v 48 2018
City Gross Banan, eko 12,95/kg ,Ekologiskt Ecuador Max 2 kg/hushåll
Coop Extra Clementin Afourer/Nadorcott 10,00/kg Spanien
Coop Forum Clementin 10,00/kg Spanien
Coop Konsum Nötfärs 59,90/kg Sverige Max 2 st/hushåll
Coop Nära Ädelost i tub 20,00/frp
Hemköp Krydda i kruka, färsk, eko 10,00/frp ,Ekologiskt,KRAV Sverige
Ica Kvantum Clementin i nät 10,00/frp Spanien
Ica Maxi Apelsin i nät 10,00/frp Grekland/Spanien
Ica Nära Morot i påse 6,00/frp Sverige Max 2 köp/hushåll
Ica Supermarket Gurka 2 för 15,00 Spanien Max 2 köp/hushåll
Lidl Goudaost 39,00/kg Nederländerna Max 3 förp/hushåll
Netto Potatis 6,95/kg Sverige
Willys Ägg, 24-p 29,90/frp Sverige Max 2 köp/hushåll
Willys Hemma Julmust 3 för 15,00 Max 3 köp/hushåll
ÖoB Saffran 3 för 30,00 Max 3 köp/hushåll, mixa fritt
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094