23948sdkhjf

200 nya jobb när Arvid Nordquist expanderar

Planerar nytt kafferosteri i Järfälla utanför Stockholm.
Järfälla kan få ett tillskott på 200 arbetsplatser när Arvid Nordquist planerar ett nytt kafferosteri i Jakobsberg. Ett nytt avtal ger möjlighet att bygga det nya rosteriet intill E18, med gångavstånd från kollektivtrafik och centrumanläggningen i centrala Jakobsberg. Det står i ett pressmeddelande.

Järfälla kommun tecknar avtal med fastighetsbolaget Sagax och kaffetillverkaren Arvid Nordquist som tillsammans planerar att bygga ett nytt kafferosteri i Jakobsberg i Järfälla. Etableringen skulle innebära cirka 200 nya arbetsplatser i Järfälla och går väl i linje med kommunens pågående arbete med att förnya och utveckla Jakobsbergs centrala delar ihop med näringslivet.

– Det är verkligen positivt att ett så väletablerat varumärke som Arvid Nordquist väljer att etablera sig med en ny anläggning och ett nytt spännande koncept i Järfälla. Det innebär många nya arbetstillfällen för Järfälla och kommer att bidra på ett bra sätt till att förnya och utveckla Jakobsbergs centrala delar, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i pressmeddelandet.

Kommunen, som äger marken idag, avser att sälja marken till Sagax, som i sin tur blir hyresvärd till Arvid Nordquist. Projektet omfattar rostningsanläggning, lager och kontor. Anläggningen kommer att ligga mellan E18 och Enköpingsvägen intill värmeverket, ett strategiskt läge med bra transportmöjligheter med närhet till kollektivtrafik och service för personalen.

– Vi ser fram emot att komma till Järfälla kommun. Det var 60 år sedan vi planerade och byggde vårt nuvarande rosteri i Solna. Det har hänt lite sedan dess, vi ser därför fram emot att flytta in i nytt rosteri och kontor som är byggt utifrån vårt nuvarande behov och med fokus på hållbarhet i alla delar, säger Anders Nordquist, vd Arvid Nordquist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109