23948sdkhjf

Willys introducerar ”Bröl”

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Gammalt bröd blir mörk julöl. ”Mycket populär”.

Willys pilottestar just nu ett nytt grepp i 20-talet butiker. Den så kallade brölen är en mörk lager bryggd på färskt men osäljbart bröd.

Läs också: Kvantumbutik bäst på att rädda mat

– Brödet kompletterar malten i jäsningsprocessen. Ett spännande sätt att bekämpa svinn i dagligvaruhandeln, säger Johanna Eurén, pressansvarig på Willys till Fri Köpenskap.

Omkring 30 procent av malten kan bytas ut mot bröd som annars hade hamnat i soptunnan.

– Det innebär att ungefär 100 kilo bröd används per tusen liter öl. Inte fy skam, konstaterar Johanna Eurén.

Brödet levereras av Dafgårds och ölen bryggs av Qvänum mat och malt. Konceptet har tidigare testats hos Urban Deli men för Willys är satsningen helt ny. Flaskorna har precis landat i utvalda butiker runtom i landet.

Läs också: Då kommer Willys till Sköndal

– Det rör sig om en ganska liten mängd och försäljningen går väldigt bra så vi räknar med att sälja slut ganska snart. Ett lite annorlunda grepp är att den exponeras i brödavdelningen, berättar Johanna Eurén.

Hurvida försäljningen blir ett stående inslag får framtiden utvisa.

I dagsläget rör det sig om ett tillfälligt parti julöl. Sedan får vi utvärdera testet och se om vi kan ta det vidare. Vi letar hela tiden efter effektiva sätt att bekämpa matsvinn.

Mer om: Bröl | dryck | matsvinn | Öl | willys | Willys
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

På nytt jobb
Två nya namn till Lantmännen

Butiker rustar upp Barnens ö

Ica-butiker i samarbete efter stormen Alfrida.

Plus

Chefsintervjun
”Vi är motorn, hjärtat, i Axfoodkoncernen”

Stor intervju med Dagabs vd Nicholas Pettersson.

Starkt år för skyltföretaget

Rikspolischefen i samtal med handeln

Nyhetsbrev

Chefen har ordet
Det är skarpt läge nu

Arkiv

Lidl vill fördubbla – i Danmark

Plus

Dagligvarugalan
Tipsen i charken: Griskind eller orm? Ica City löser biffen

Vertikal grönsaksodlare i konkurs

Slut på pengar för vertikalodlingsföretaget.

Mat.se växlar upp med ny veganbutik

Ica är grönast - går om Coop

Största inköpen görs hos City Gross

Det ser mörkt ut för Sainsbury's fusion

Krönika
Checklista för att få rätt personal

1

Coops ultimatum: Tillgänglighet eller nedläggning

Här finns Årets apotek

Kraftigt bakslag för Lidl: ”Trafikverket stryper kundtillförseln”

Coops kunder skänkte 330 000 träd

Scandi Standard såg minskad vinst

Coop Varberg bygger ut

Arla vände från svagt första kvartal

På nytt jobb
Norskt styrelseproffs till Pricer

På nytt jobb
Nya namn i Icas styrelse

På nytt jobb
Ica-chef går till Epicenter

Ica drar sig ur ytterligare en mässa

Hård smäll när kommunen tvingar äldre att handla i centrum

Livsmedelsbranschen växer snabbast på nätet

Här kan Coop få konkurrens av Ica

Billigare mat i januari

Så ska Coop Norge automatiseras

Chefen har ordet
Så tog vi oss genom skärselden

Ledare
Fri Köpenskap ökar snabbt – Tack för förtroendet

På nytt jobb
Han blir ny finanschef på Ica-handlarnas Förbund

De kan vinna Icas entreprenörspris

Så mycket ökade försäljningen i januari

Första Biofach för Business Sweden

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.162