23948sdkhjf

Willys introducerar ”Bröl”

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Gammalt bröd blir mörk julöl. ”Mycket populär”.

Willys pilottestar just nu ett nytt grepp i 20-talet butiker. Den så kallade brölen är en mörk lager bryggd på färskt men osäljbart bröd.

Läs också: Willys i Kalmar klar till sommaren

– Brödet kompletterar malten i jäsningsprocessen. Ett spännande sätt att bekämpa svinn i dagligvaruhandeln, säger Johanna Eurén, pressansvarig på Willys till Fri Köpenskap.

Omkring 30 procent av malten kan bytas ut mot bröd som annars hade hamnat i soptunnan.

– Det innebär att ungefär 100 kilo bröd används per tusen liter öl. Inte fy skam, konstaterar Johanna Eurén.

Brödet levereras av Dafgårds och ölen bryggs av Qvänum mat och malt. Konceptet har tidigare testats hos Urban Deli men för Willys är satsningen helt ny. Flaskorna har precis landat i utvalda butiker runtom i landet.

Läs också: Willys öppnar butik vid gränsen

– Det rör sig om en ganska liten mängd och försäljningen går väldigt bra så vi räknar med att sälja slut ganska snart. Ett lite annorlunda grepp är att den exponeras i brödavdelningen, berättar Johanna Eurén.

Hurvida försäljningen blir ett stående inslag får framtiden utvisa.

I dagsläget rör det sig om ett tillfälligt parti julöl. Sedan får vi utvärdera testet och se om vi kan ta det vidare. Vi letar hela tiden efter effektiva sätt att bekämpa matsvinn.

Mer om: Bröl | dryck | matsvinn | Öl | willys | Willys
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
6

Matpriskollens undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

En småbarnsfamilj kan spara 15 000 kronor per år beroende på val av butik.

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

Ica-butik har brunnit ned

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Kunnig säkerhetschef och modern säkerhet bidrar till vinst

Affärsmannaskap viktigt i en roll som förändras snabbt.

Arkiv
Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Anammas kunder slussas till Coop

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Katrineholm förbjuder tiggeri

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Köttföretag får böta efter sågolycka

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

1

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

IcaX med ny app mot det uppkopplade köket

Icas innovationshubb släpper ny lösning.

Coop levererar nätmat till flygplatsen: ”Mycket mer på gång”

Coop pilottestar e-handel till Landvetter i Göteborg. ”Bara en av väldigt många idéer”, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör på Coop Online till Fri Köpenskap.

Slakteri skållade levande kycklingar

Axfood fortsätter köra med Circle K

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

City Gross och Jontefonden vann pris

Plus

Dagligvarugalan
Vinnarna i fiskdisken på studieresa i Norge

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Trendbrottet: Vi äter mer fisk

Rusta höjer ribban: 19 butiker nästa verksamhetsår

”Vi lägger in en extra växel”, säger etableringschefen Peter Jansen.

Butikerna hyllar vårbudgeten

Plus

Non food kryper närmare maten

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Slopar buräggen i emv

Ica byggde hållbarast

Ny Hemköp öppnad i Malmö

Gränslöst sötsugna norrmän rekordhandlade

Priserna stod stilla under mars

Så mycket väntas påsken sälja för

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Allt fler planerar att påskhandla online

Norska utredare: Ta bort sockerskatten

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.164