23948sdkhjf

Willys introducerar ”Bröl”

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Gammalt bröd blir mörk julöl. ”Mycket populär”.

Willys pilottestar just nu ett nytt grepp i 20-talet butiker. Den så kallade brölen är en mörk lager bryggd på färskt men osäljbart bröd.

Läs också: Zeunerts varslar – produktionen står stilla

– Brödet kompletterar malten i jäsningsprocessen. Ett spännande sätt att bekämpa svinn i dagligvaruhandeln, säger Johanna Eurén, pressansvarig på Willys till Fri Köpenskap.

Omkring 30 procent av malten kan bytas ut mot bröd som annars hade hamnat i soptunnan.

– Det innebär att ungefär 100 kilo bröd används per tusen liter öl. Inte fy skam, konstaterar Johanna Eurén.

Brödet levereras av Dafgårds och ölen bryggs av Qvänum mat och malt. Konceptet har tidigare testats hos Urban Deli men för Willys är satsningen helt ny. Flaskorna har precis landat i utvalda butiker runtom i landet.

Läs också: Willysbutik riskerar vite för dålig arbetsmiljö

– Det rör sig om en ganska liten mängd och försäljningen går väldigt bra så vi räknar med att sälja slut ganska snart. Ett lite annorlunda grepp är att den exponeras i brödavdelningen, berättar Johanna Eurén.

Hurvida försäljningen blir ett stående inslag får framtiden utvisa.

I dagsläget rör det sig om ett tillfälligt parti julöl. Sedan får vi utvärdera testet och se om vi kan ta det vidare. Vi letar hela tiden efter effektiva sätt att bekämpa matsvinn.

Mer om: Bröl | dryck | matsvinn | Öl | willys | Willys
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Då öppnar ny Stora Coop – 3000 kvadratmeter

Gränshandelsbutik stängs efter storfusk

Ica Sverige lägger ned Supermarket-butik

Nu vill regeringen införa skatt på plastbärkassar

Då öppnar Coop Norrbottens nya tillskott

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Coop Norge testar avancerad butiksrobot

Arkiv

Han går in i Icas valberedning

DVI: Augusti stark månad

Stort intresse från kedjorna för obemannade Moby Mart

Dagligvarugalan
Förra årets galavinnare om året som gått

På nytt jobb
Från Arla till Svegro

Här är handlarna som satsar på skotrar

City Gross tar upp kampen om lunchkunderna

Optimism i dagligvaruhandeln drar upp handelsindex

Lidl om Coops lågpriskoncept – intressant men inte oroande

Dagligvarugalan
Han levererar ekologisk gris till Dagligvarugalan

3

Krönika
5 miljarder flygblad – är det etiskt?

Sprängattentat mot livsmedelsbutik

Trender i matvärlden: Hyperlokalt och göra gott

Efter Skåneklustret: Hit kommer Lifvs nästa 10 butiker

Plus

Mötet
Bytte dressyrhästen mot egensnickrad butik

Chefen har ordet
CBS vd: Modigare och tuffare till varje pris

Coop Norrbotten satsar 30 miljoner på butik

Cheferna om lågprispiloterna i ”vanliga” Coop: ”Första steget”

Coop har lanserat ”Netto”-priserna även i två pilotbutiker i Coops vanliga format.

På nytt jobb
Axfoods presschef slutar: ”Ska inte mata talgoxar och lösa korsord”

De vann årets Livsmedelspris

Astrid och apornas butik i konkurs

Kommentar: Affären som inte blev av och Coops svåra balansgång

På nytt jobb
Hon är ny marknads- och regelutvecklare på Krav

Då öppnar Lidls tredje butik i samma stad

Urban Deli intill Hemköps flaggskepp har lagts ned i smyg

Digital Ica-handlare talar på Retaildagen

Coop lägger ned anrik kosmetikbutik

Lanthandel i konkurs

Här väntas en ny Lidl – 2 400 kvadratmeter

Mathem gör satsning på biogas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.213