23948sdkhjf

Frifräsare öppnar intill Ica i förorten

Mångkulturellt sortiment, e-handel och synergier med en järnaffär i fokus.

Ica i Stockholmsförorten Hässelby gård flyttade för några år sedan till större lokaler på torget. Nu får de gamla lokalerna en ny hyresgäst i form av frifräsaren ”Fresha”.

– Det känns mycket spännande, den här typen av koncept har saknats i Hässelby, säger entreprenören Omran Ismail till Fri Köpenskap.

Sortimentet ska spegla den stora massan men mycket fokus kommer att ligga på mat från världens alla hörn. Huvudleverantör är Bergendahls.

– I Hässelby är det väldigt blandat men när det gäller matinfluenser har de stora drakarna misslyckats. Där behövs nya spelare, konstaterar han.

Själv är han ursprungligen från Libanon.

– Min pappa importerade mat från Mellanöstern tidigare men det var ganska länge sedan nu. Själv har jag jobbat med försäljning och marknadsföring men mina två kompanjoner har lång erfarenhet av mångkulturell mat i dagligvaruhandeln, berättar Omran Ismail.

Omran Ismail ska konkurrera inom världens mat.

Butiken blir omkring 1 000 kvadratmeter och är tänkt att öppna någon gång i början av mars.

– Vi börjar så men planen är att så småningom expandera till större lokaler om allt går enligt plan.

Förutom ett spännande sortiment bjuder Fresha på fler överraskningar. Hemsida och e-handel beräknas finnas på plats 2020 och tanken är att skapa synergier med en järn- och färgaffär i Tumba som drivs av kompanjonen.

– Man kommer att kunna beställa varorna hem eller till butiken. Vi kommer också att ha en skärm i butiken där man kan lägga sina beställningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125