23948sdkhjf

Han startar lokal nätmathandel

Börjar leverera lokalt producerad mat i Helsingborg.

I torsdags startade Helsingborg Food Market, en ny e-handel upp för leveranser till närområdet. Med ett släp med inbyggd kyl som utlämningsställe kunde grundaren Jonas Larsson dela ut sina första lådor med mat till kunderna på centralt belägen plats i Helsingborg.

– Jag vill göra det enklare för folk att äta lokalproducerat, säger Jonas Larsson till Fri Köpenskap om företagets affärsidé.

Maten levereras i ett första skede i en specialbyggd låda med ett utvalt sortiment bestående av allt ifrån polkabetor och svartkål till fröknäcke och vitmögelost, allt lokalt producerat. Just nu är det ett fast utbud men framöver kan det även bli tal om att tillåta kunderna att ändra innehållet i lådan. Priserna ligger just nu i ungefär samma nivå som på en gårdsbutik.

Just nu ska Jonas Larsson fokusera på att utöka antalet kunder i Helsingborg men planen på längre sikt är även att expandera koncept till andra delar av Skåne, samt utveckla utbudet och samarbeta med fler lokala producenter.

– Det handlar om att kunderna är med och påverkar produktutvecklingen, de vill se en förändring, säger han.

Att det finns en intresserad kundkrets är det mycket som tyder på, för ett år sedan startades även den fysiska butiken Matkooperativet i Helsingborg.

– Det finns så många bra lokala producenter här i Skåne med bland annat närheten till Bjärehalvön. Det är som gjort för att leverera bra mat, säger Jonas Larsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062