23948sdkhjf

Urban Deli vidgar Axfood-samarbete

Efter köpet: Urban Delis måltidslösningar breddas hos Hemköp och Willys.

Axfood har förkunnat att man utökat sitt ägandeskap i Urban Deli från 50 till 90 procent. Måltidslösningar står i fokus. Bland annat ska Urban Deli utveckla samarbetet med Hemköp och Willys när det gäller måltidslösningar.

– Det är ett pågående samarbete där Urban Delis produkter säljs i Axfoods butiker men vi ska utveckla samarbetet till fler produkter, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood till Fri Köpenskap.

Urban Deli har tagit fram ett tiotal produkter och måltidslösningar som släppts i 3-4 Hemköpsbutiker i Stockholmsområdet. Sabis Fältöversten, Hemköp Torsplan och Hemköp City är tre av dem.

– Ta ”Juicy vegan burger” till exempel. Det är en Garant-produkt som togs fram tillsammans med Urban Deli. Den lagades och serverades i restaurangerna. Sedan dess har den blivit en produkt som säljer bra hos Hemköp och Willys, säger Claes Salomonsson.

Under 2019 kommer kedjan att tillföra mer resurser och utveckla samarbetet.

– Det kommer att ske steg för steg. Måltidslösningar är ett väldigt intressant område som växer och den utvecklingen vill vi hänga med i. Där kan Urban Deli bidra på ett innovativt sätt. 

Läs om hur Axfood ökar ägandeskapet i Urban Deli här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126