23948sdkhjf

Butiken firade 150 år

Kan vara landets äldsta Coop-butik.

I förra veckan, på självaste luciadagen, firade Coop Ramnäs 150 år, vilket kan göra butiken till den äldsta kooperativa butiken i landet.

Anledningen till att firandet inföll just då är att man inte riktigt vet när på året butiken öppnades år 1868, så firandet infaller lite när det passar. Just nu var en torsdag lämplig då bussen med pensionärer från äldreboendet anlände, luciafirandet blev en bonus.

Ursprungsbutiken låg egentligen på andra sidan gatan i ett äldre hus där en viss doktor Palm startade en handelsbod som enligt butikschef Jari Nevala kan ha varit den första, eller andra kooperativa butiken i landet.

– Vår butik nu är ganska modern men man kan se den gamla butiken när man tittar över parkeringen här i från. Det är en särskild känsla när man tänker på all den historia som finns här, säger Jari Nevala till Fri Köpenskap.

Gratulationer och blommor anlände under hela luciadagen och kunderna som bjöds på fika uttryckte sin uppskattning.

I våras gick larmet om att butiken var nedläggningshotad, men ännu har ingenting skett på den fronten. Frågan är alltså om det blir ytterligare 150 år för butiken Ramnäs.

– Vi kan väl hoppas det, men man kan inte vara säker, säger Jari Nevala.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126