23948sdkhjf

Så många luncher och middagar är vegetariska

Fler väljer vegetariskt, enligt Coop Matometerns vego-index.

31,4 av luncher och middagarna som serverades i november i Sverige var vegetariska vilket är den högsta noteringen sedan april i år och en ökning med en halv procentenhet jämfört med november 2017. Det innebär 26 miljoner fler vegetariska måltider per år.

Mest vegetariskt väljer inte oväntat storstadsborna och av Sveriges tre största kommuner ligger Stockholm i topp när det gäller vegoätandet och det är oftar kvinnor som väljer att äta vegetariskt.

I indexet framgår att val av vegetariska måltider ökar tydligt i åldersgruppen 65 till 75 år. För kvinnor ligger Vego-index på 36,5 procent och är högst i åldrarna 25 till 34 år och lägst för dem mellan 45 till 54 år. Motsvarande siffra för män är ett Vego-index på 26,2 procent, jämfört med 25,1 procent för ett år sedan. Högst är det för män mellan 65 till 75 år och lägst för de som är mellan 16 till 24 år.

Matometerns Vego-Index är baserat på 12 000 unika svar om 24 000 luncher baseratpå ett löpande medelvärde över tre månader och i indexet fokuseras på vegetariska val till lunch och/eller middag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094