23948sdkhjf

Fräck hundkojestöld på Ica

Hemsnickrade kojor stals under natten.

Personalen på Ica Supermarket Trollbäcken upptäckte under måndagmorgonen att deras två egensnickrade hundkojor som är till för kunderna hade försvunnit, det var tidningen Mitti först att rapportera om. På övervakningskamerorna kunde de se att två män vid 02:40 lastade in de två kojorna i en bil för att sedan dra där ifrån.

Hundkojorrna har stått utanför butiken i två år och har varit fastkedjade och har varit väldigt populära. Stölden av hundkojorna har även fått stor uppmärksamhet på butikens Facebook-sida.

– Det är tråkigt att man inte kan ha saker i fred och göra något snällt för andra, men det finns folk som snor allt. Sen kan man undra om de kan sälja de vidare en koja som nu verkar ha setts av halva Sverige, säger butikschef Rasmus Andreasson till Fri Köpenskap.

Under onsdagen hittades den större av de två kojorna av en kund som sett efterlysningen på Facebook. Det visade sig att den kojan antingen dumpats eller ramlat av bilen för att sedan ha plogats upp av en plogmaskin i en snödriva på baksidan av butiken.

– Den här kojan är rätt skadad och går inte att använda så vi ska försöka fixa i ordning den för att kunna ställa ut igen till våren. Men vi bygger nog inte en till då de är ganska dyra och det inte finns någon marginal, det här har vi bara gjort som en vänlig gest riktad mot våra kunder, säger Rasmus Andreasson.

Nu ska Rasmus Andreasson höra av sig till de som plogade undan kojan för att undersöka om den andra också går att hitta i snön

– Vi får se om den dyker upp. Men om den är hos tjuvarna är den nog både svår att sälja eller ställa på tomten då många nu känner igen den, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078