23948sdkhjf

Misstänkta mordet hos Kvantum: Vapen upphittat i butiken

Den blodiga mannen hos Ica Kvantum i Bollnäs dog av sina skador. Ett misstänkt mordvapen är nu hittat – i butiken.

Som Fri Köpenskap kunde berätta i går hittades en blodig man på golvet hos Ica Kvantum i Bollnäs vid 08-tiden under gårdagen.

Det var blod överallt på personen och golvet. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger handlaren Magnus Olsson till Fri Köpenskap.

Ambulans tillkallades men den skadade mannen dog senare. Polisen misstänker mord och nu har ett vapen hittats i butiken. 

Med hänsyn till polisens utredning kan jag inte berätta vad för typ av vapen det rör sig om men det är inte ett skjutvapen, säger Magnus Olsson.

Polisen har fått tillgång till övervakningsfilmen och butiken kunde öppna runt tretiden i går. Vissa i personalen är skärrade men mår under omständigheterna bra.

Vi agerade snabbt, anmälde saken till Icas säkerhetscenter och höll både korta och långa samtal i grupper, berättar Magnus Olsson.

För honom själv som ytterst ansvarig för butiken har det däremot inte varit lätt.

Jag är helt mörbultad faktiskt. Det har varit som i en film, en tragisk film.

Från centralt håll har Ica bidragit med stöd och råd.  

Direkt efter händelsen hade Ica:s säkerhetscenter kontakt med butiken, som bland annat erbjudits samtalsstöd. Vi har en nära dialog med butiken och kommer att fortsätta finnas tillgängliga som ett bollplank, säger Anders Jonasson, butikssäkerhetschef på Ica Sverige till Fri Köpenskap.

Händelsen har enligt honom skötts väl. 

Tidigare i år fick Ica Kvantum i Bollnäs utmärkelse för att vara en bra arbetsplats och det har verkligen återspeglats i hur de hanterat denna incident. Det är såklart skakande när något sådant här händer, men butiken har haft rutiner som fungerat bra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079