23948sdkhjf

Generationsskifte på Utö

Bröderna Rickard och Johan Pettersson tar över Ica Utö efter årsskiftet.

Efter hela 40 år som Icahandlare på Utö tackar Tommy och Annelie Pettersson för sig. Men Ica Utö blir kvar i släkten. Sönerna Johan och Rickard tar över efter årsskiftet, skriver Skärgården

– De har gått Ica-skolan så de är fullärda. Johan och Rickard har jobbat här sedan de var födda kan man säga. Det känns jätteskönt att lämna över i och med att grabbarna är så motiverade, säger Tommy Pettersson till Skärgården. 

För kunderna blir det ingen skillnad. Sönerna tänker köra på som vanligt. Ingen särskild ceremoni är heller planerad i samband med överlåtandet av Ica Nära-butiken vid Gruvbryggan.

– Det kommer inte bli någon stor förändring. Jag och brorsan har ju gjort det här i många år nu så det känns ganska stabilt. I början ligger vi nog lite lågt, men vi kommer säkert att hitta på massor av nya, roliga saker lite längre fram, säger Rickard Pettersson till Skärgården. 

Bröderna har också, tillsammans med Johans fru Elinore Richter, tagit över taxiverksamheten inklusive skolskjutsen på Utö. Det nya namnet på företaget är Utö land och sjötaxi AB. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064