23948sdkhjf

Närbutiken räddad i allra sista stund

Protesterna gav resultat – hyreskontrakt tecknat för ny lokal på Drottninghög.

Turerna har varit många kring Ica Nära-butiken i stadsdelen Drottninghög i Helsingborg. Men nu står det klart att det kommer att finnas en servicebutik i området även i framtiden. Ett nytt hyresavtal har tecknats i elfte timmen.

Länge såg det ut som om de boende på Drottninghög skulle bli helt utan butik. Som Fri Köpenskap tidigare berättat ska de nuvarande lokalerna rivas då hyresavtalet löper ut vid årsskiftet. Dialogen om olika lösningar har pågått ända sedan 2015, men i september när handlarna erbjudits tillfälliga modullokaler men parterna inte kunde komma överens om priset, kom beskedet att butiken läggs ned.

Kunderna har protesterat högljutt mot nedläggningsbeslutet. 1 500 namnunderskrifter fick parterna att återgå till förhandlingsbordet – och sent i elfte timmen lyckades handlarna och det allmännyttiga bostadsföretaget Helsingborgshem till slut komma överens.

Den 21 december undertecknades ett nytt hyreskontrakt. Det handlar om en lokal på 135 kvadratmeter som tidigare inhyste restaurangen Tabbouli. Den nya butiken, som ska drivas i egen regi av Bröderna Pellinen Livs AB, får tillträde till lokalen i dag, den 27 december, och flytten startar på en gång.

Den nya butiken vid Drottninghögs centrum öppnar preliminärt vid månadsskiftet februari och mars. Synskadades riksförbund, som finns i lokalen intill, planerar att flytta till andra lokaler om cirka ett år. Tanken är butiken då ska kunna expandera.

– Det är mycket glädjande att vi nu har landat i en av de lösningar som vi tidigare diskuterat. På detta sätt kommer det även fortsättningsvis att finnas en servicebutik med postservice för boende och besökare på Drottninghögs centrum, säger Helena Fremle, affärsområdeschef Boendeutveckling och Service, i ett uttalande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113