23948sdkhjf

Nytt uppdrag för Kenneth Bengtsson

Tar över klubban i vårdjätte.

Icalegendaren och styrelseproffset Kenneth Bengtsson har utsetts till styrelseordförande i Diaverum, en av världens största oberoende leverantörer av njursjukvård, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.. Han efterträder Alan Bowkett, som stannar kvar som senior rådgivare till styrelsen. Övergången sker i december 2018.

Kenneth Bengtsson har haft en karriär inom Icakoncernen i Sverige och utnämndes 2001 till vd och koncernchef för hela Icagruppen. Totalt jobbade han mer än 35 år inom Ica. I dag är han styrelseordförande i Systembolaget, World Childhood Foundation, Ersta Diakoni, Clas Ohlson och Ahlsell AB.

– Utnämningen av Kenneth är viktig, eftersom Diaverum just nu förbereder inför nästa steg i sin utveckling. Hans breda erfarenhet och insikter kommer att bli mycket värdefulla för att hjälpa Diaverum att förverkliga sina ambitioner för verksamheten, säger Diaverums styrelse i en kommentar.

– Jag är glad och stolt över att ha fått denna möjlighet att kliva in i Diaverum som styrelseordförande och vidareutveckla företagets globala ambitioner. Företagets patientcentrerade kultur och livsbejakande uppdrag är grunden för framgång och jag ser fram emot att arbeta med gruppen för att stärka dess verksamhet och varumärke, kommenterar Kenneth Bengtsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11