23948sdkhjf

Picadeli i storaffär

Köper elektronik till salladsdiskar.
Det är det börsnoterade företaget Hanza som det gäller. De moderniserar och effektiviserar tillverkningsindustrin.

Tanken är att genom att samla olika tillverkningsteknologier lokalt så kortas ledtider. Det skapar även mer miljövänliga processer och ökar lönsamheten åt företagets kunder.

Hanza grundades 2008 och är i dag ett miljardbolag med verksamheter i Sverige, Finland, Estland, Polen, Tjeckien och Kina.

Bland kunderna finns kända företag som ABB, Perkin Elmer, Atlas Copco och Kone.

De har vunnit en affär med livsmedelsföretaget Picadeli. Arbetet handlar om att tillverka elektronik till bolagets salladsdiskar. Affären har ett årligt värde på över 12 miljoner kronor.

Den nya ordern omfattar elektroniska styrsystem och kompletterar en befintlig affär som Hanza levererar från sina fabriker i Värmland. Produktionen väntas starta omgående och vara i full drift under första kvartalet.

– Förvärvet av Wermland Mechanics har ytterligare förstärkt vårt produktionskluster i Värmland, vilket hjälpt till att skapa förutsättningar för denna affär. Det känns fantastiskt att vi kan vara med och förbättra våra kunders tillverkningsprocess – samtidigt som vi bidrar till deras hållbarhetsarbete, säger Thomas Lindström, Senior Vice President, Head of Business Solutions på Hanza, enligt ett pressmeddelande.

Picadeli är ett svenskt livsmedelsföretag. Deras inriktning är på ett självplockskoncept med sallad i lösvikt.

Företaget ingår i koncernen Greenfood som är en av Nordens största livsmedelskoncerner med inriktning på hälsosam och lättillgänglig mat. Koncernen har över 1 000 medarbetare i sju länder och omsatte fyra miljarder kronor 2017.

– Vi känner ett stort förtroende att lägga tillverkning av elektronik hos Hanza , då vi är mycket nöjda med deras kundbemötande, där vi bygger våra salladsdiskar, säger Jessica Fors, Head of Operations på Picadeli, enligt pressmeddelandet.

Wermland Mechanics är en nordisk kontraktstillverkare av tunnplåtsdetaljer. Företagets maskinpark är högautomatiserad för bearbetning av små, stora och avancerade tunnplåtsartiklar.

Produktionsanläggningar finns i Töcksfors och Svanskog. Kunderna återfinns i flera olika branscher. Verksamheten har 200 medarbetare. Hanza köpte verksamheten för ett år sedan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125