23948sdkhjf

Dubbla Ica-nomineringar på Gaygalan

Efter könskorrigeringen – nu nomineras Ica-vd:n på Gaygalan. ”Vore roligt med en vinnare från näringslivet”. Även en Ica-handlare är nominerad.

I en artikel i Fri Köpenskap i höstas berättade Ica Försäkrings vd Caroline Farberger, tidigare Carl Farberger, om sin resa från man till kvinna, och hur detta tagits emot i näringslivet. Nu är hon nominerad som Årets homo-bi-trans-queer på QX Gaygalan.

Hur känns detta?

– Det känns mycket roligt och jag känner mig hedrad. Det är ett mycket fint pris jag är nominerad till, säger hon till Fri Köpenskap.

Övriga nominerade till priset är Marika Carlsson, Nilla Fischer, Sebastian Wallden och William Spetz. Vad tror du om dina chanser? Blir det seger?

– Jag är mycket ödmjuk inför chansen att vinna, då det finns flera andra kandidater som är både värdiga och kända. Men visst vore det roligt med en vinnare från näringslivet för första gången i detta sammanhang. För att det ska hända måste folk däremot rösta.

Hur har du bemötts av arbetskamrater, kollegor och kunder?

Jag har bemötts av otroligt mycket kärlek och respekt från alla håll. Responsen har varit både massiv och rakt igenom positiv.

Hur tror du att detta kan påverka branschen? Att du som vd i en mansdominerad bransch vågar ta steget?

Jag hoppas kunna stärka andra icke normativa personer om den självklara rättigheten att komma till jobbet som den man är. Vi har kommit långt på många områden, men vi som arbetsgivare i branschen kan göra ännu mer för att i grunden omfamna inkludering och mångfald.

Även Jenni Steiner, handlare på Ica Supermarket i Trosa är nominerad på galan. Som Fri Köpenskap skrivit om tidigare har hon bland annat svarat trakasserande nazister genom att trycka upp regnbågsfärgade kassar till kunderna. 

Där handlar det om kategorin Årets vardagshjälte och övriga nominerade är Cake Cowboy-Markus, Hampus Widlund, Pontus Skattberg samt Marielle och Ellen.

Att rösta på kandidaterna går att göra här.

Jenni Steiner (till vänster) driver tillsammans med systern Linda Steiner Ica Supermarket Trossen i Trosa. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11