23948sdkhjf

Regeringsfrågan tros vara klar

Svensk Handel om den väntade uppgörelsen mellan S, MP, C och L.

Enligt flera källor till Aftonbladet finns nu en uppgörelse mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna.

Det känns inte jätteförvånande om det blir så men egentligen är det mindre intressant vilka som styr utan snarare vad man kommer överens om. Jag är lite orolig över vilken roll Vänsterpartiet kan få, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel till Fri Köpenskap.

Det pratas enligt Aftonbladet inte om Vänsterpartiet i regeringsunderlaget men de skulle samtidigt ha makten när det kommer till statsministeromröstningen.

Man får inte glömma bort att de, om de känner sig provocerade, kan välja att rösta nej till Stefan Löfven som statsminister.

Enligt Aftonbladet ska Socialdemokraterna ha släppt efter betydligt mer än de gjorde i december. MP ska ha fått igenom en återinförsel av flygskatten och rätt till familjeåterförening för flyktingar. Liberalerna ha fått igenom ett förslag om hur skolan kan förstatligas.

Hur politiken kring den debatterade arbetsrätten skulle se ut är inte känt men enligt Aftonbladet har partierna kommit överens i den laddade frågan.

Vi kommer naturligtvis att jobba med den regering vi får men vi hoppas på alla sätt att de förstår vikten av att värna om företagarna.

Svensk Handel vill bland annat se hårdare tag kring brottsligheten och en översyn kring skattesystemen.

Den svenska handeln blir allt mer pressad från internationell konkurrens och därför är det mycket viktigt att ge rimliga förutsättningar för företagen.

Klockan 16 på måndag kommer talmannen Andreas Norlén att nominera en statsministerkandidat. Omröstningen ska hållas på onsdag i nästa vecka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078