23948sdkhjf

Nyhléns Hugosons köper norrländsk klassiker

Expanderar vidare med köp av korvproducent.

Nyhléns Hugosons, en av Norrlands största producenter, fortsätter att expandera sin verksamhet genom uppköp av Jokkmokks Korv.

Jokkmokks korv grundades 1945 och omsätter årligen 60 miljoner kronor och har 15 anställda och utökade under 2017 sin verksamhet på riksnivå.

– Jokkmokks Korv är ett mycket starkt varumärke och ett välskött företag med anor som är uppskattat av både kunder och konsumenter. Vi ser en fortsatt potential att utveckla företaget och därmed öka produktionen av kött- & charkprodukter i Jokkmokk, säger Magnus Nilsson, vd på Nyhléns Hugosons i ett pressmeddelande.

Ägarfamiljen Kvickström kommer att finnas kvar i företaget och Magnus Kvickström, tidigare ägare blir plats & produktionschef.

– För oss var det mycket viktigt att hitta en ny norrländsk ägare som verkar långsiktigt för en fortsatt utveckling av företaget och verksamheten i Jokkmokk. Affären säkerställer också framtida arbetstillfällen på orten för våra medarbetare och tidigare ägarfamiljen, säger Magnus Kvickström i en kommentar.

Nyhléns Hugosons köpte i oktober 2017 även upp det norrländska charkföretaget Änge Chark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08