23948sdkhjf

Ica Kvantum lägger ned posten

Ansluter till en lång rad postvägrare: ”Paketen får inte plats längre”.

Fri Köpenskap har vid flera tillfällen berättat om den platsbrist som många butiker upplever i postavdelningen.

POSTPANIK. NI MÅSTE omedelbart hämta era paket annars måste vi tacka nej till leveranser och paketen kommer då lämnas på terminal eller lämnas på andra ombud som har plats", hette det till exempel på Coop Stenhamra innan jul.

Platsen räcker inte till och ombudsområdet krymper i takt med att pakettillströmningen växer. Till sist står många butiker, särskilt i centrala stadslägen, bara kvar med sina ordinarie stamkunder som paketkunder och då går kalkylen inte ihop. Flera butiker har lagt ned sina avdelningar.

Nu ansluter även Ica Kvantum i Vallentuna, som erbjudit paketutlämning sedan 2007, till den listan.

Efter årets Black Friday och julhandel fick de nog.

Då blev det mycket provisoriska lösningar. VI fick ta en del av kaféet och bygga provisoriska postrum. Men vi skulle egentligen behöva dubbla ytan också för att klara vanliga veckorVi har försökt hitta lösningar, men i befintlig lokal går det inte, berättar Victor Karlsson, controller för lokaltidningen Mitt i Vallentuna.

Om två veckor, den 28 januari, lämnas det sista paketet ut.

Vi har redan avlastat några postnummer till andra ombud. Men nu väljer vi att inte förlänga avtalet för vi kan inte bygga ut. Vi får helt enkelt inte ihop utrymmet, säger Victor Karlsson till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.291